wtorek, 23 maja 2017

Wiosenny obiad II, Blin


Obiad w nieco ponad pół godziny. Na zdjęciu: puree ziemniaczane z kilkoma łyżkami ulubionego mleka (spróbujcie, jest bardzo kremowe i puszyste), surówka z sałaty lodowej, żurawiny i sosu winegret, ekspresowe kotlety sojowe z pieczarkami firmy Orico (instrukcje na opakowaniu).

Kotlety są produkowane z soi niemodyfikowanej genetycznie. Nie zawierają glutaminianu monosodowego. Alergeny: soja, pszenica, jajo. Mogą zawierać seler.


 

W Blinie na Grunwaldzkiej: smaczne i ładnie podane naleśniki zwł. wersje na słodko, ale bez zachwytów. Na plus jeszcze: krótki okres oczekiwania, wystrój lokalu. Do wyboru są m. in.: naleśniki amerykańskie (pancakes) i zwykłe. Ceny do kilkunastu złotych.



Na zdjęciach: naleśniki amerykańskie z mascarpone i oreo oraz naleśnik z rukolą, serem żółtym, pomidorami i pieczarkami.







Spring dinner no. 2


Dinner in a bit more than 30 minutes. In the photo: mash potatoes with a few tablespoons of your favourite milk (try it this way, they are very creamy and fluffy), raw vegetable salad: iceberg lettuce, cranberries and vinaigrette dressing, super quick soy cutlets with mushrooms from Orico (follow box instructions).

The cutlets are produced from non-GMO soy beans. They do not contain monosodium glutamate. Allergens: soy, wheat, egg. May contain: celeriac.

2 komentarze:

guiltfree pisze...

Pyszna propozycja! Bardzo fajny blog!

Patchulia M pisze...

Dzięki! :)