środa, 31 maja 2017

Quiche ze szparagami, Cereal (Seinfeld)


Pyszny! Spróbujcie koniecznie! Źródło: różne przepisy online + własna inwencja twórcza. Z tej porcji wychodzą 2 średniej wielkości tarty.


Składniki:
2 rulony ciasta francuskiego (ok. 500 g)
1 pęczek zielonych szparagów (ok. 500 g)
2 cebule
1 duża łyżka masła
130 ml białego wytrawnego wina

Składniki na sos:
4 jajka
1 szklanka gęstego jogurtu greckiego
1 pęczek koperku
sól, czarny pieprz, pieprz ziołowy
4 łyżki startego sera żółtego


Ciastem francuskim wylep formę, nakłuj je w kilku miejscach widelcem. Piecz 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C. Wyjmij i wystudź.

Umyj szparagi, usuń zdrewniałe końcówki. Obierz dymki, posiekaj, duś na maśle w szerokiej patelni przez kilka minut. Zalej winem, wrzuć szparagi i gotuj, aż wino odparuje prawie całkowicie. Zestaw z kuchenki.

Przygotuj sos: wymieszaj jogurt z jajkami, dopraw solą, dwoma rodzajami pieprzu, wymieszaj z posiekanym koperkiem i startym serem żółtym.

Na ciasto wylej sos, ułóż szparagi i cebulkę (możesz też dodać kilka gałązek kopru) i piecz ok. 30 minut w temperaturze 180°C.



Cereal boxes (various seasons, various episodes)


Jerry Seinfeld loves cereal. There are lots of cereal boxes with different kinds of cereal in his kitchen. He even orders cereal in restaurants. Near the end of the show when he was arrested for breaking the “Good Samaritan” law, his mother packs lots of cereals in her suitcase before visiting him during the trial. She says that Jerry misses cereals more than anything during his stay in jail.

pinterest

pinterest



Quiche with asparagi


Delicious! Really worth the effort! Source: various online recipes + my own imagination. Makes 2 big tarts.


Ingredients:
2 packages puff pastry (ok. 500 g)
1 bunch green asparagi (ca. 500 g)
2 onions
1 big tbs butter
130 ml dry white wine

Sauce ingredients:
4 eggs
1 glass Greek yoghurt
1 bunch dill
salt, black pepper, herbal pepper
4 tbs grated cheese


Line a piece of bakeware with puff pastry, pierce it with a fork in a few places. Bake for 10 minutes at 200°C. Take out and let it cool down.

Wash asparagi, remove any woody ends. Peel spring onions, chop them and fry in butter in a big frying pan for a few minutes. Pour in wine, add asparagi and cook until wine has almost entirely evaporated. Remove from heat.

Prepare the sauce: mix yoghurt with eggs, season with salt, both types of peppers, stir in chopped dill and grated cheese.

Pour the sauce over the dough, place asparagi with onions (you can also add a few springs of dill now) and bake for ca. 30 minutes at 180°C.

Brak komentarzy: