czwartek, 10 listopada 2016

Kapusta stożkowa


Kapusta stożkowa jest łatwiejsza w uprawie i lepiej się przechowuje niż pekińska, bardzo dobrze znosi transport. Jej liście są bardziej kruche i soczyste niż np. liście kapusty zwykłej. Ma lekko słodkawy smak.


Użyłam jako składnik surówki i dania typu stir-fry. Dobrze sprawdza się również jako dodatek do sałatek, zapiekanek, można ją również ugotować na parze (wystarczy kilka minut). Kapusty stożkowej szukajcie na giełdach rolniczych (dostałam od rodziców). Źródło.



Pointd/sweetheart cabbage 


It is easier to grow and store than e.g. Chinese cabbage, it also endures transportation very well. Its leaves are crispier and juicier than white cabbage leaves. It has a slightly sweet taste.


I used this cabbage as an ingredient in a raw vegetable salad and a stir-fry dish. It is also perfect for salads, casseroles, you can steam it, too (just a few minutes are enough). If you want to buy it, look for it in agricultural markets (I got mine from my parents). Source.

Brak komentarzy: