środa, 23 listopada 2016

Czekoladowy budyń jaglany, Bovska


Wg Jadłonomii – pyszny i ekspresowy w przygotowaniu.


Składniki:
1/3 szklanki kaszy jaglanej
2 i 1/3 szklanki ulubionego mleka
15-25 daktyli
sól
1 tabliczka gorzkiej czekolady


Do garnka wlej mleko, dodaj kaszę, daktyle i sól. Gotuj, aż kasza będzie miękka (ok. 15-20 minut), co chwilę mieszając. Zestaw z ognia i dodaj połamaną czekoladę. Mieszaj, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Zblenduj/zmiksuj i przelej do miseczek. Gotowe.


Takie antidotum na to, co obecnie w niektórych stacjach radiowych -  coś nowego, świeżego i ciekawego - Bovska. Artystka odwiedziła Rzeszów kilka dni temu i zagrała w Lukrze utwory z najnowszej płyty Kaktus. Boska Bovska ma świetny kontakt z publicznością, a uśmiech nie schodzi jej z twarzy...







Millet pudding with chocolate


According to a Polish blogger, Jadłonomia – delicious and super quick to prepare.


Ingredients:
1/3 glass millet
2 1/3 glass favourite milk
15-25 dates
salt
1 bar of dark chocolate


Place the following in a pot: milk, millet, dates and salt. Cook until millet is soft (ca. 15-20 minutes), stir from time to time. Remove from stove, add chocolate broken into pieces. Stir until chocolate has melted completely. Blend/mix and pour into small bowls. That’s it.
  

2 komentarze:

Julia Laszuk pisze...

Najlepszy! :)
https://jaglusia.wordpress.com/

Qlinarnie i Qlturalnie QQ pisze...

Dzięki! Popieram w 100% :).