wtorek, 29 listopada 2016

Bezglutenowe naleśniki kukurydziane, Chunky Bars (Seinfeld)


Bardzo smaczne, najlepsze zaraz po usmażeniu. Polecone przez Karolinę J, a znalezione tutaj (przepis zmieniony). Zjedzone na słodko (z dżemem) i wytrawnie (z nadzieniem: wędzony twaróg + jogurt naturalny + drobno posiekana cebula –> pomysł Rafała).


Składniki na 7-8 mniejszych naleśników:
300 ml mleka (trochę więcej niż 1 szklanka)
16 łyżek mąki kukurydzianej (160 g)
1,5 łyżki mąki ziemniaczanej (ok. 40 g)
szczypta cukru i soli
2 jaja
2-3 łyżki oleju rzepakowego


Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki. Smaż naleśniki z obu stron na rozgrzanej patelni.





The Doodle (season 6, episode 20)


While Jerry’s apartment is fumigated for fleas, Elaine must look for an important manuscript she left inside. She doesn’t find it, but does discover a heap of Chunky Bar wrappers between the couch cushions. It is then that Jerry realizes that Newman gave him fleas, as Chunky Bars are his nemesis’s favorite candy bar (source).

pinterest




Gluten-free corn crepes


Very tasty, taste best right after preparation. Recommended by Karolina  and found on a Polish blog (changed it a bit). Eaten with sweet filling (fruit preserves) and savory (filling: smoked cottage cheese + plain yoghurt + finely chopped onion – Rafał’s idea).


Ingredients for 7-8 smaller crepes:
300 ml milk (a little more than 1 glsaa)
16 tbs corn flour (160 g)
1.5 tbs potato starch (ca. 40 g)
pinch of sugar and salt
2 eggs
2-3 tbs rapeseed oil


Mix all ingredients thoroughly. Fry on both sides in a hot frying pan.

Brak komentarzy: