czwartek, 27 października 2016

Kiwano


Kiwano lub ogórek kolczasty pochodzi z Afryki (nazwany jest również ogórkiem afrykańskim, uprawa możliwa w Polsce). 


Owoc pachnie jak ogórek, a smakuje jak połączenie ogórka, dyni, banana i kiwi. Zjada się na surowo (łyżeczką, po przekrojeniu), w sałatkach, jako część nadzienia do naleśników i jako składnik deserów. Można go również dodawać do napojów i koktajli (świetnie gasi pragnienie). Źródło: internet.


Owoce kiwano można przechowywać nawet kilka miesięcy w temperaturze pokojowej. Gdzie kupić: ponoć dostępny w Carrefour (ja dostałam od rodziny). Cena za sztukę: ponad 5 zł.





Kiwano/horned melon or cucumber


Kiwano or horned melon originated in Africa (also called African horned melon or cucumber, it is possible to grow kiwano in Poland).


It smells like a cucumber but tastes like a combination of a cucumber, pumpkin, banana and kiwi fruit. You can eat it raw (with a teaspoon, after cutting the fruit into halves), in salads, as pancake filling and part of desserts. You can also add horned melon to drinks and smoothies (it quenches thirst very well). Source: Internet. 


You can store kiwanos  even for a few months in room temperature. Where to buy: it is supposedly available in Carrefour (I got it from my family). Price: more than PLN5 for a piece.


Brak komentarzy: