czwartek, 8 września 2016

Sałatka z miechunką 2.0, Przemyśl-Krasiczyn-Jarosław


Bardzo łatwa i szybka: trzeba pokroić kilka miechunek, mały kawałek wędzonego sera żółtego i dodać garść żurawiny. Wszystko połączyć z sosem: oliwa + zioła prowansalskie + pieprz + sól. Gotowe. Tutaj znajdziesz inną sałatkę z miechunką.




Przemyśl - Krasiczyn - Jarosław


1. Muzeum Dzwonów i Fajek






 2. najlepsze lody w Fiore (ponoć w całej Polsce),
ale na serio: najlepsze, jakie jadłam 
(na zdjęciu o smaku róży - rewelacja!)

 






3. wokół rynku





 4. zamek, (piękne widoki, warto odwiedzić)







 5. dworzec kolejowy i słynne placki ziemniaczane








6. zamek w Krasiczynie + park
(warto zwiedzić: historie o duchach:)




7. Jarosław: Trattoria i rynek;
polecam restaurację (pyszne dania wegetariańskie!); 
3 lata temu było tutaj tak







Tomatillo salad 2.0


It’s very easy and quick to make: just cut the following into smaller pieces: a few tomatillos, a small piece of smoked cheese and add a handful of cranberries. Prepare dip: olive oil + herbs de Provence + black pepper + salt and add it to veggies. Voila. Here you can find another recipe for a tomatillo salad.

Brak komentarzy: