środa, 14 września 2016

Panierowany camembert z frytkami i sałatką pomidorową, Syriana


Obiad w pół godziny: szybko, bardzo smacznie i sycąco. To jedno z moich ulubionych dań. P.S. Aby frytki były tak żółte, jak na zdjęciu, przed pieczeniem dodajcie do nich ok. 1 łyżeczki sproszkowanej kurkumy i dobrze wymieszajcie.


W Syrianie menu trochę zubożało, ale ciągle dostępny jest humus (pyszny!), syryjska kawa i jeszcze kilka dań wegetariańskich. Na zdjęciach: falafel w zestawie i toczka z serem. Więcej informacji o tej restauracji znajdziecie tutaj.








Coated camembert with chips and tomato salad


Dinner in 30 minutes: quick, very tasty and satiating. It's one of my favourite dishes. PS In order to get such yellow chips like in the photo, try sprinkling them with 1 teaspoon of turmeric and then stir well.

2 komentarze:

kasia pisze...

Ooooo...
Dawno nie robiłam!
A akurat mam... Zalega... Czeka na inspirację...
;)

Qlinarnie i Qlturalnie QQ pisze...

T się cieszę, że przypomniałam pomysł:).