sobota, 23 lipca 2016

Wegańskie, kremowe lody bananowe, Fresh Ice Cream


Już prościej być nie może. Przepyszne i szybkie w przygotowaniu. Znalezione u Truskawkowej Fiesty. A tu znajdziecie przepis na jeszcze inne wegańskie lody.


Składniki:
5-6 bardzo dojrzałych bananów
50 ml ulubionego mleka


Obierz banany i pokrój na grubsze plastry. Włóż do zamrażalnika na ok. 3 godziny. Następnie zmiksuj/zblenduj z mlekiem i gotowe. Można dosłodzić.

Fresh Ice Cream to lodziarnia z lodami przygotowanymi na sposób tajlandzki. Tę innowacyjną metodę jako pierwszy do Polski sprowadził przedsiębiorczy 23-latek, Damian Danasiewicz. Mimo początkowych problemów (odpowiednie certyfikaty, sprzęt), udało się lodziarnię otworzyć w Rzeszowie (teraz jest ich już 2): na Grunwaldzkiej i w Plazie na Rejtana. 

Klienci sami wybierają smaki deserów, a lody przygotowywane są na specjalnej płycie mrożącej. I duży plus za brak konserwantów i utrwalaczy smaku. Ceny w granicach 6 do 16 zł, o ile dobrze pamiętam. Warto się wybrać i spróbować. 





Vegan, creamy banana ice cream


It can’t be any easier than this. So tasty and super quick to make. Found on a Polish blog Truskawkowa Fiesta. And here's a recipe for another vegan ice cream.


Ingredients:
5-6 very ripe bananas
50 ml favourite milk


Peel bananas and slice them thickly. Place in the refridgerator for ca. 3 hours. Next mix/blend with milk and that’s it. You can add also sweeten you ice cream.

Brak komentarzy: