wtorek, 26 lipca 2016

Wegański budyń jaglany, Pudding Skin Singles (Seinfeld)


Taki oto prosty przepis na budyń od Jadłonomii. Podawaj z ulubionymi owocami lub konfiturą. O przepisie już dawno temu powiedziała mi Aśka i w końcu go wypróbowałam ... pyszny :).


Składniki na 2-3 porcje:
2 szklanki ulubionego mleka
4 łyżki kaszy jaglanej, zmielonej w młynku
3 łyżki słodkiego syropu/miodu/cukru
2 łyżki oleju kokosowego/z pestek winogron
Do ron­del­ka z gru­bym dnem wlej mleko oraz dodaj po­zo­sta­łe skład­ni­ki. Pod­grzewaj na śred­nim ogniu, co jakiś czas mie­sza­j trze­pacz­ką, a kiedy za­cznie wrzeć, zmniejsz ogień i mie­szaj czę­sto.


Gdy budyń jest odpowiednio gęsty, spróbuj, czy kasza jest miękka i zestaw z kuchenki. Nałóż do miseczek, dodaj konfiturę lub owoce i gotowe.




The Blood (season 9, episode 4)


George gets the idea to make and package his own pudding-skin singles — the pudding skin separated from the pudding itself. Eventually, and as usual, his new business idea blows up in his face (source).

source



Millet pudding


Here’s a simple recipe for a Polish-style pudding from a Polish blogger, Jadłonomia. Serve it with your favourite fruit or jam. Aśka told me about this recipe a long time ago and I have finally made the dessert... delicious :). 


Ingredients for 2-3 portions:
2 glasses favourite milk
4 tbs millet, ground
3 tbs sweet syrup/honey/sugar
2 tbs coconut oil/grape seed oil
Pour milk into a heavy-bottomed pot and add remaining ingredients. Heat over medium heat, stir with a whisk from time to time. When it starts boiling, reduce heat and stir often.


When pudding is thick enough, taste to check if millet is soft and remove from heat. Place pudding in small bowls, add some jam or fruit and you can start eating it.

2 komentarze:

Simon pisze...

Idealnie trafione mój smak :)

Qlinarnie i Qlturalnie QQ pisze...

Super! Smacznego:).