piątek, 22 lipca 2016

Sałatka z fasolką, Pecans (Seinfeld)


Poniżej wersja podstawowa. Jeśli lubisz „morskie” smaki, dodaj trochę alg (na drugim zdjęciu sałatka z kombu). Najlepiej smakuje następnego dnia.


Składniki:
3-4 garście pokrojonej zielonej lub żółtej fasolki
6 liści kapusty włoskiej, pokrojone
1 słoik suszonych pomidorów w zalewie (ok. 140 g)
1 pęczek dymki, pokrojony
1 duża czerwona papryka, pokrojona
1 duża żółta papryka, pokrojona
sos: kilka łyżek oliwy + sok z cytryny + sól + pieprz (+sos sojowy)


Fasolkę i kapustę ugotuj oddzielnie na parze (kilka minut, mają być lekko chrupiące, ale nie rozgotowane). Pomidory odsącz z zalewy i pokrój na mniejsze kawałki. W dużej misce umieść: fasolkę, kapustę, pomidory, papryki i dymkę.

Wymieszaj składniki sosu, możesz jeszcze dodać kilka łyżek zalewy z pomidorów. Połącz ze składnikami sałatki, dokładnie wymieszaj. Możesz jeszcze doprawić solą/pieprzem, sosem sojowym, sokiem z cytryny.




The Doodle (season 6, episode 20)

George whispers to Jerry that he is eating pecans that were in Shelly's mouth. Jerry spits them out and exclaims his disgust, which angers Shelly, Jerry's girlfriend. 





Salad with green/yellow beans


Below the recipe for a basic version. If you like „flavours of the sea”, add some algi (second photo: salad with kombu). Tastes best the next day.


Ingredients:
3-4 handfuls green or yellow beans
6 savoy cabbage leaves, chopped
1 glass dried tomatoes in oil (ca. 140 g)
1 bunch spring onions, sliced/chopped
1 big red bell pepper, diced
1 big yellow bell pepper, diced
sauce: a few tbs olive oil + lemon juice + salt + black pepper (+soy sauce)


Steam beans and cabbage separately (takes a few minutes, vegetables should be crunchy but not overcooked). Drain off tomatoes and cut into smaller pieces. Place in a big bowl: beans, cabbage, tomatoes, peppers and onions.

Mix sauce ingredients, you can also add a few tablespoons of tomato oil. Stir well with salad ingredients. You can season with salt/black pepper, soy sauce, lemon juice.


Brak komentarzy: