środa, 6 lipca 2016

Calzone, The Marble Rye (Seinfeld)


Przygotuj ciasto, jak do pizzy, ale dodaj więcej mąki (ok. ¾ szklanki). Wykrawaj większe koła (np. za pomocą miski do zupy). Kładź na każde po 2 łyżki nadzienia, zlepiaj brzegi (posmaruj wodą i delikatnie dociśnij), posmaruj calzone oliwą i piecz w 210°C przez ok. 25 minut. Nadzienie, jakie kto woli. Ja użyłam:


1 mała cukinia
½ kg pieczarek
2 czerwone papryki
4 pomidory
3 ząbki czosnku
kilka łyżek oliwy
300 g świeżego szpinaku
3-4 łyżki przecieru pomidorowego
100 g startego sera żółtego
2-3 kulki mozzarelli, drobno pokrojonej
zioła prowansalskie
sól, pieprz


Warzywa i pieczarki drobno pokrój. Podsmaż na oliwie (odlej wodę, jeśli nie odparowała). Dodaj przecier pomidorowy, sery, zioła, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj.





The Rye (season 7, episode 11)

In this episode George is faced with a question: when you bring a rye to dinner and it goes untouched, do you bring it home with you? It turns out, you do not. But before he gets to know that, he finds himself sneaking a marble rye back into his in-laws’ apartment using a fishing rod (source).

pinterest





Calzone


Prepare pizza dough but add more flour (ca. ¾ glass). Cut out bigger dough circles (using, for example, a soup bowl). Place 2 tablespoons of filling on each circle, seal edges (moisten with water and press gently), brush calzones with olive oil and bake for ca. 25 minutes at 210°C. You can use any filling you want. I used:


1 small zucchini
½ kg mushrooms
2 red bell peppers
4 tomatoes
3 garlic cloves
a few tbs olive oil
300 g fresh spinach
3-4 tbs tomato concentrate
100 g grated cheese
2-3 mozzarella balls, finely diced
Herbs de Provence
salt, black pepper


Finely chop/dice veggies and mushrooms. Fry them in olive oil (get rid of excess water if it has not evaporated). Add tomato concentrate, mozzarella, cheese, herbs, season with salt and pepper. Stir.

2 komentarze:

Kinga pisze...

Wygląda bardzo smacznie i apetycznie! :-)

Patchulia M pisze...

Dzięki, takie było :).