niedziela, 24 kwietnia 2016

Węgierski gomboc, The Non-Fat Yoghurt (Seinfeld)


Taki deser jadłam kiedyś w Egerze (nadziewany knedel z sosem waniliowym i makiem). Najlepiej podawać na ciepło. Smacznego!


Składniki:
1 opakowanie budyniu waniliowego + odpowiednia ilość mleka i cukru
1 łyżka masła
4 kule drożdżowe
8 łyżek konfitury śliwkowej (lub więcej)
4 łyżki maku


Ugotuj budyń wg wskazówek na opakowaniu. Dodaj masło, wymieszaj i odstaw. Ugotuj kule na parze (3 minuty). Nadziej każdą śliwkową konfiturą (możesz to zrobić strzykawką lub po nacięciu łyżeczką). Na talerzykach połóż kule, polej sosem budyniowym i posyp makiem. Od razu podawaj. 





The Non-Fat Yoghurt (season 5, episode 7) 


Jerry, Elaine and George love eating the new non-fat yoghurt but when they all start gaining weight, they begin to think that the yoghurt isn’t non-fat at all. They have it tested in a lab. Also, Giuliani is duped by the yoghurt and after he receives a lab result revealing high cholesterol level.

pinterest




Gomboc with plums and poppy seeds


I once ate this Hungarian dessert (stuffed dumpling with custard sauce and poppy seeds) in Eger. Tastes best when served hot. Enjoy!


Ingredients:
1 packet vanilla-flavoured Polish custard powder + milk and sugar (following packet instructions)
1 tbs butter
4 yeast dumplings
8 tbs plum preserves (or more)
4 tbs poppy seeds


Cook custard following packet instructions. Add butter, stir and set aside. Steam yeast dumplings (3 minutes). Fill each dumpling with plum preserves (you can use a syringe or a knife and a teaspoon). Place dumplings on small plates, pour some sauce over them and sprinkle with poppy seeds. Serve immediately.

Brak komentarzy: