niedziela, 24 kwietnia 2016

Fasola adzuki



Skład: fasola adzuki 100%. Firma: Bio Planet Sp. z o.o. Cena: ok. 8 zł. Masa netto: 400 g. Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą).


Fasola adzuki jest bardzo popularna w Azji. Jest doskonałym źródłem białka roślinnego. Ma delikatny słodko-orzechowy smak. Dobrze smakuje w połączeniu z ryżem i innymi zbożami. Również doskonała do pasztetów, zup i dań jednogarnkowych.


Przygotowanie: namoczyć na noc. Gotować w świeżej nieosolonej wodzie, można dodać glon kombu, który ułatwia trawienie. Posolić pod koniec gotowania lub dodać sos sojowy.



Adzuki beans


Ingredients: adzuki beans 100%. Company: Bio Planet Sp. z o.o. Price: ca. PLN8. Nett weight: 400 g. The product may contain allergens: gluten, peanuts and other nuts, sesame seeds, soy and milk (including lactose).


Adzuki beans is very popular in Asia. It is a perfect source of plant protein. It has a sweet and nutty flavuor. It tastes good in combination with rice and other corns. It is also perfect for pates, soups and one-plate dishes.


Preparation: soak overnight. Cook in fresh unsalted water, you can add kombu which enables better digestion. Add some salt at the end of cooking or add some soy sauce.

Brak komentarzy: