piątek, 25 marca 2016

Tagliatelle ze szpinakiem i gorgonzolą, The Calzone (Seinfeld)


To kolejny szybki pomysł na obiad. Powinien się nazywać: Jak w mniej niż pół godziny ugotować coś bardzo smacznego i sycącego?


Składniki:
250 g tagliatelle + 2-3 łyżki oliwy
3-4 ząbki czosnku + 3 łyżki oliwy
250 g mrożonego szpinaku (liście)
100 g gorgonzoli
2-3 łyżki śmietany 18 %
sól, pieprz


Ugotuj makaron al dente, odcedź i dodaj oliwę, wymieszaj i trzymaj pod przykryciem. W szerokim rondlu rozgrzej oliwę, dodaj szpinak, gotuj ok. 10 minut. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, gotuj jeszcze 2-3 minuty. Zestaw z ognia, dodaj śmietanę i pokrojoną w kostkę gorgonzolę. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj z ciepłym makaronem i natychmiast podawaj.





The Calzone (season 7, episode 20)


George has managed to ingratiate himself with the Yankees’ owner, Mr Steinbrenner. George brings him calzones from Paisano’s. However, Costanza gets banned from the restaurant, and in order to maintain his newly heightened status at work, he gets Newman and Kramer to take care of the calzones. Of course, as you can guess, it blows up in his face (source).

pinterest




Tagliatelle with spinach and gorgonzola


Another quick dinner idea. It should be titled, How to cook something very tasty and satiating in less than 30 minutes?


Ingredients:
250 g tagliatelle + 2-3 tbs olive oil
3-4 garlic cloves + 3 tbs olive oil
250 g frozen spinach (leaves)
100 g gorgonzola
2-3 tbs cream 18 % fat
salt, pepper


Boil tagliatelle al dente, drain off and add olive oil, stir and keep covered. Heat olive oil in a wide saucepan, add spinach, cook for ca. 10 minutes. Add garlic, crushed in a garlic press, cook for 2-3 more minutes. Remove from heat, add cream and diced gorgonzola. Stir, season with salt and pepper. Stir with warm pasta and serve immediately.

Brak komentarzy: