poniedziałek, 22 lutego 2016

Naleśniki z grzybami i surówka z buraków III, Risotto (Seinfeld)


Nadzienie do naleśników: odmrożone leśne grzyby podsmażone na maśle z cebulą, i porządnie doprawione. Do tego bardzo smaczna surówka wg mojej teściowej. Warunek konieczny: trzeba surówkę przygotować co najmniej kilka godzin przed podaniem (inaczej będzie zbyt ostra).


Składniki:
3 średniej wielkości obrane buraki (surowe)
2 jabłka
1 cebula
3-4 ząbki czosnku
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól, inne przyprawy wg gustu


Zetrzyj warzywa na tarce lub drobno posiekaj. Wymieszaj z jogurtem i majonezem. Dopraw solą. Wstaw do lodówki. 







The Mango (season 5, episode 1)


I feel full after the risotto, these words are uttered in the famous scene at the restaurant where George and Karen have dinner. Her words and body reaction say it all. From now on George sees the rice-based dish as his rival.

Source



Crepes with wild mushrooms and raw beetroot salad no. 3


The crepes filling: defrosted wild mushrooms fried in butter with onion and spiced up properly – delicious. My mother-in-law’s beetroot raw salad goes really well with the crepes. The necessary condition: you’ve got to prepare it at least a few hours before serving (otherwise it'll be too spicy to eat).


Ingredients:
3 medium-sized beetroots (raw)
2 apples
1 onion
3-4 garlic cloves
2 tbs mayo
2 natural yoghurt
salt, other favourite seasonings


Grate veggies or finely chop them. Stir with yoghurt and mayo. Season with salt. Keep covered in the fridge.

Brak komentarzy: