sobota, 6 lutego 2016

Jarmuż i orzechy z ryżem, squash


Jeśli cenicie prostotę, to na pewno posmakuje Wam to danie. Tylko 3 główne składniki, a jakie pyszne:). I minimum pracy… Może też służyć jako baza do sałatki.


Składniki:
200 g ryżu parboiled + 2 łyżki masła klarowanego (koniecznie)
1 sztuka jarmużu (kilka liści)
3-4 garście prażonych i posolonych orzechów ziemnych
sos sojowy


Ugotuj ryż i wymieszaj z masłem, odstaw pod przykryciem. Jarmuż ugotuj na parze (5-7 minut, bez twardych części, ja odcinam je nożyczkami), drobno posiekaj. Na talerzu ułóż ryż, następnie jarmuż, skrop sosem sojowym i posyp orzechami. Natychmiast podawaj.



Squash Akademia w Rzeszowie na ul. Piłsudskiego 34. Wcześniejsza rezerwacja wymagana. Szczegóły tutaj.










Kale and nuts with rice


If you appreciate simplicity, you’ll certainly love this dish. Only 3 main ingredients and so delicious:). Plus minimum effort… It can also serve as a basis for a salad.


Ingredients:
200 g parboiled rice + 2 tbs clarified butter (ghee)
1 piece of kale (a few leaves)
3-4 handfuls roasted and salted peanuts
soy sauce


Stir cooked rice with butter and keep covered. Steam kale (5-7 minutes, remove the hard parts, I cut them off with a pair of scissors), thinly chop. Place in a plate: rice, kale, sprinkle with some soy sauce and nuts. Serve immediately.

Brak komentarzy: