czwartek, 25 lutego 2016

Grzybowa zapiekanka mojej mamy, The Chip Dip (Seinfeld)


Mama układa zapiekankę warstwami. Ja postanowiłam wszystkie składniki wymieszać. I jedna i druga wersja są pyszne. Koniecznie spróbujcie, jeśli zostało wam trochę suszonych grzybów.


Składniki:
2/3 szklanki suszonych grzybów namoczonych na noc (lub trochę więcej)
9-10 średniej wielkości ziemniaków
4 jajka ugotowane na twardo
2/3 dużego kubka jogurtu naturalnego lub maślanki
100 g startego żółtego sera
posiekany koper


Gotuj grzyby przez ok. 20 minut w małej ilości osolonej wody. Odcedź (zachowaj wodę z gotowania). Ziemniaki obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Podgotuj na parze lub w wodzie przez ok. 10 minut. Jajka pokrój na mniejsze kawałki. Zetrzyj ser żółty.

W dużej misce wymieszaj: grzyby + 3 łyżki wywaru z gotowania grzybów + ziemniaki + jajka + jogurt lub maślankę + ser żółty + część koperku. Naczynie do zapiekania wysmaruj olejem. Wylej masę i wyrównaj. Zapiekaj przez ok. 15-20 minut w temperaturze 180°C, a następnie ok. 10 minut w 200°C. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.




The Implant (season 4, episode 19)


George’s in Detroit for his girlfriend’s aunt’s funeral. He accidentally double-dips a chip at the wake and is caught by the girlfriend’s brother.

pinterest




My mum’s wild mushroom casserole


My mum arranges the casserole in layers. I decided to mix all the ingredients. Both version are delicious. You should really try it if you’ve got some dried wild mushrooms left.


Ingredients:
2/3 glass dried wild mushrooms, soaked overnight (or more)
9-10 medium-sized potatoes
4 hard-boiled eggs
2/3 big cup natural yoghurt or buttermilk
100 g grated cheese
chopped dill


Cook mushrooms for ca. 20 minutes in a small amount of salted water. Drain off liquid (and preserve it). Peel potatoes, dice them and steam or boil in water for ca. 10 minutes. Cut eggs into smaller pieces. Grate cheese.

Stir the following in a big bowl: wild mushrooms + 3 tbs wild mushroom stock + potatoes + eggs +yoghurt or buttermilk + cheese + some dill. Grease a casserole dish with oil. Place mixture from the bowl in the casserole dish and even it out. Bake for ca. 15-20 minutes at 180°C, then ca. 10 minutes at 200°C. Sprinkle with some more chopped dill before serving.

Brak komentarzy: