niedziela, 27 września 2015

Wegańska tarta z cukinią i pesto, Grand Budapest Hotel


Przygotuj cornbread. Po upieczeniu posmaruj pesto, np. pomidorowym lub bazyliowym i udekoruj podpieczonymi lub grillowanymi paskami cukinii. Możesz też dodać paski marchwi i bakłażana. Najlepiej smakuje z sosem, np. czosnkowym lub grzybowym.


Przygody Gustawa, legendarnego konsjerża pewnego hotelu z fikcyjnej republiki Zubrowka i Zero Mustafy, boja hotelowego, który zostaje jego najbardziej zaufanym przyjacielem. Akcja filmu rozgrywa się między pierwszą a drugą wojną światową. Obejrzyjcie koniecznie. Moja ocena: 8/10 - Grand Budapest Hotel (2014, Wes Anderson).

Źródło/Source





Vegan zucchini tart with pesto, Grand Budapest Hotel


Prepare cornbread. After removing from the oven, spread some pesto over the cake, e.g. tomato or basil pesto and garnish with roasted or grilled zucchini strips. You can also use carrot and eggplant strips. Tastes best with a sauce, e.g. garlic or mushroom one.





The adventures of Gustave H, a legendary concierge at a famous hotel from the fictional Republic of Zubrowka between the first and second World Wars, and Zero Moustafa, the lobby boy who becomes his most trusted friend. A must-see. My rating: 8/10 - Grand Budapest Hotel (2014, Wes Anderson).

Brak komentarzy: