poniedziałek, 27 lipca 2015

Masła orzechowe Primaviki: piegowate i z wiórkami kokosowymi


Masło orzechowe piegowate (z kawałkami czekolady)


Źródło/Source
Skład: orzeszki arachidowe 61%, cukier, emulgator: lecytyny (z soi), płatki cukrowe - smak czekolady 7,6% [cukier, miazga kakaowa, kakao odtłuszczone, syrop glukozowy, emulgator: lecytyna (z soi), substancja przeciwzbrylająca: talk], częściowo utwardzony tłuszcz palmowy (zawartość tłuszczów trans <1%), błonnik pszenny (bez glutenu), sól morska, aromat: wanilina.


Alergeny: produkt może zawierać sezam, migdały, orzechy nerkowca. Olej z orzeszków arachidowych na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym.


Masło orzechowe z wiórkami kokosowymi

Źródło/Source
Składniki: orzeszki arachidowe 61%, wiórki kokosowe 15%, cukier, emulgator: lecytyny (z soi), częściowo utwardzony tłuszcz palmowy (zawartość tłuszczów trans <1%), błonnik pszenny (bez glutenu), sól morska, aromat: wanilina. 


Alergeny: produkt może zawierać sezam, migdały, orzechy nerkowca. Olej z orzeszków arachidowych na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym.

Firma: Primavika. Cena: ok. 11-12 zł. Masa netto: 350 g.


Oba produkty są bezglutenowe. Zawierają duże ilości łatwo przyswajalnego białka, błonnika, potasu i witaminy B3, która obniża poziom cholesterolu, łagodzi stres i wpływa dobroczynnie na włosy i paznokcie. Masło orzechowe świetnie smakuje z pieczywem, dżemem i plasterkiem banana. Jest również doskonałym dodatkiem do deserów, ciast i ciasteczek, jaglanki, owsianki lub granoli. Skład obu maseł nie jest zły, ale jeśli chcemy mieć pewność, że jemy naprawdę wartościowe jedzenie, najlepiej zrobić masło samemu.


Peanut butter with chocolate pieces


Ingredients: peanuts 61%, sugar, emulsifier: soy lecithin, sugar flakes – chocolate flavour 7.6% [sugar, cocoa pulp, deffated cocoa powder, glucose syrup, emulsifier: soy lecithin, anti-caking agent: talc], partly hydrogenated palm fat (trans fat content <1%), wheat fibre (without gluten), sea salt, flavour: vanillin. Allergens: product may contain traces of sesame seeds, almonds, cashew nuts. The oil layer on top is a natural occurence.

Peanut butter with dessicated coconut

Ingredients: peanuts 61%, dessicated coconut 15%, sugar, emulsifier: soy lecithin, partly hydrogenated palm fat (trans fat content <1%), wheat fibre (without gluten), sea salt, flavour: vanillin. Allergens: product may contain traces of sesame seeds, almonds, cashew nuts. The oil layer on top is a natural occurence.

Company: Primavika. Price: ca. PLN11-12. Nett weight: 350 g.


Both porducts are gluten-free. They contain a lot of easily absorbed protein, fibre, potassium and vitamin B3 which lowers cholesterol level, relieves stress and improves the condition of hair and nails. Peanut butter tastes great with bread, jam and sliced bananas. It is also a perfect addition to desserts, cakes, cookies, milk soup with millet, oatmeal and granola. The contents of both breadspreads are not bad but if you want to be sure you eat really good quality food, prepare your own beanut butter at home

Brak komentarzy: