niedziela, 29 marca 2015

Wegeburgery 4, rzeszowski bar Vegus



Wczoraj były burgery z pieczonymi kotletami wegetariańskimi, szpinakiem, pomidorem i czerwoną cebulą – podawane na ciepło (zapieczone w piekarniku). I do wyboru: ketchup lub sos czosnkowy. A tutaj inne pomysły na wegeburgery.


Wrażenia po wizycie w Vegusie bardzo pozytywne. Miła obsługa, przejrzyste menu (na tablicy i telewizorze), nie jest drogo a jedzenie bardzo smaczne. Przykładowe ceny: kawa z mlekiem sojowym - 5 zł, kawa czarna - 4 zł, ciasto - od 5 zł za duży kawałek. Wystrój nowoczesny, ale bez przesady.

Jadłam 2 rodzaje ciasta: brownie z masłem orzechowym (na pewno był też w nim banan) i ciasto na zimno z chia i musem truskawkowym bez cukru (wydaje mi się, że to drugie w wersji raw) - oba ciasta pyszne. Już nie mogę się doczekać, aż zjem tu obiad dwudaniowy.

Jak na razie jest to jedyna wegańska restauracja w Rzeszowie. Kibicuję i będę odwiedzać. Vegus mieści się na ul. Unii Lubelskiej (na końcu Jagiellońskiej, za Galerią Grafficą).










Veggie burgers 4


Yesterday we had burgers with baked vegetarian cutlets, spinach, tomatoes and red onion - served warm (from the oven). And two sauces to choose from: ketchup or garlic sauce. Here are some more ideas for veggie burgers.

2 komentarze:

Ewa pisze...

Faktycznie - w Rzeszowie to jedyne takie miejsce. Ciekawe przepisy na vegaburgery - muszę spróbować :)

Patchulia M pisze...

Dzięki. W Rzeszowie są jeszcze Magiczne smaki - restauracja wegetariańska:).