wtorek, 3 marca 2015

Polska, zimowa klasyka obiadowa II, Chilita


Kolejny obiad z cyklu: kotlet + ziemniaki + surówka. U mnie kotlety sojowe kebab-gyros zamiast mięsnych. Tanio i smacznie, i co ważne – szybko. 


Chilita to bardzo przyjemne miejsce, znajdzie się tutaj kilka/kilkanaście dań wegetariańskich do wyboru. Bardzo smaczne jedzenie (kuchnia włoska: makarony, pizza, desery), ceny wprost proporcjonalne do smaku:). Na uwagę zasługuje wystrój, a szczególnie lampy wykonane ze… sztućców. Dogodna lokalizacja (ul. Rejtana), miła obsługa, która wie, kiedy podać posiłki (nie wszystkie na raz, jak to czasem bywa…). Minusem na pewno jest toaleta na zewnątrz lokalu, na korytarzu.











Classic Polish winter dinner


Another dinner consisting of: a cutlet + potatoes + a raw vegetable salad. I prepared soy kebab-gyros ones instead of meat cutlets.  A cheap and tasty meal, and what’s important – a quick one to make.

Brak komentarzy: