wtorek, 10 marca 2015

Kraków, zimowy obiad wegański V


… i przy okazji urodzinowy. Na zdjęciu: ciecierzyca ze szpinakiem i czosnkiem, biała surówka (kapusta, jabłko, seler, cebula i sos), kotlet buraczany, szybki sos pomidorowo-paprykowy i kule ziemniaczane. Smacznego! 


Znów w Krakowie:). Warto poszukać noclegu na grouponie lub kupbonie (dużo taniej, można upolować pokój ze śniadaniem i bardzo blisko centrum:).

Yellow Dog - nie polecam, dość drogo i jak dla mnie niesmacznie.

Zupa z pierożkami wonton.

Ryż z brzoskwiniami ok, ale boczniak gumowy, ciężko było go rozgryźć...

W Wytwórni Piwa.


Kazimierz



Fabryka Schindlera

Fotoplastikon w muzeum


Zagadka: poszukaj piątej świni (po ułożeniu wychodzi twarz Hitlera).


Oba muzea (Fabryka i Sztuki Współczesnej znajdują się obok siebie).



Mój ulubiony obraz - naczynia i obrus zostały przyklejone po rzeczywistym obiedzie.

Jeśli dokładnie się przyjrzycie, na pewno będziecie mogli dostrzec, że to nie kwiaty...

Pokój z napisami w i między.

Wyobraźnia artystów nie zna granic...

Momo - polecam w 100%!!! Pysznie, niedrogo i nie trzeba długo czekać!
Na zdj.: zupa pasternakowo-ziemniaczana, sambal, gulasz z seitanem i lassi.

Masala dosa - placek ziemniaczany z ziemniaczanym nadzieniem
i sosem z orzechów ziemnych. Niebo w gębie.


Momo bar serwuje kuchnię indyjską - ul. Dietla 49.

Pyszna kawa i genialny wystrój - Les Couleurs Cafe, ul. Estery 10.





Kładka Ojca Bernadka


Miejsce, gdzie można kupić babeczki
przygotowane z organicznych składników.

Red Velvet - smaczna, 7 zł za jedną mini sztukę.





Kraków, winter vegan dinner V


… and a birthday one, too. In the photo: chickpeas with garlic and spinach, a white raw vegetable salad (cabbage, apple, celeriac, onion and sauce), beetroot cutlet, tomato and pepper sauce plus mashed potato balls. Enjoy!

Brak komentarzy: