poniedziałek, 22 grudnia 2014

Kujawianka (kawa zbożowa)


Skład: prażone żyto, jęczmień, cykoria, burak cukrowy. Firma: Rieber Foods Polska S.A. Cena: ok. 2,50 zł. Masa netto: 200 g.


Sposób przygotowania: wsyp 3-4 łyżki kawy do 1 litra wrzącej wody. Gotuj 5 minut. Zestaw z ognia, skrop zimną wodą i pozostaw pod przykryciem przez kilka minut. Przed podaniem przecedź przez sitko. Możesz posłodzić i dodać mleka.


Bardzo smaczna kawa. Według mnie najlepsza w porównaniu z 3 pozostałymi popularnymi kawami zbożowymi: Inką, Caro czy  Anatolem. Świetnie smakuje zaparzona w ekspresie (co radzi zresztą producent) i w kafeterii (wypróbowałam - smakuje naprawdę rewelacyjnie). Można bez obaw pić późnym wieczorem czy w nocy – Kujawianka nie zawiera kofeiny. Duży plus za opakowanie w stylu vintage.



Kujawianka (Polish ersatz coffee)


Ingredients: roasted rye, barley, chickory, sugar beet. Company: Rieber Foods Poland S.A. Price: ca. PLN 2.5. Nett weight: 200 g.


Preparation: place 3-4 tablespoons of coffee in 1 litre of boiling water. Cook for 5 minutes. Set aside, sprinkle with some cold water and keep covered with a lid for a few minutes. Strain through sieve before serving. You can add sugar or milk to your coffee if you like.


A very tasty coffee. In my opinion it’s the best coffee in comparison with 3 other popular ersatz coffees (available in Poland): Inką, Caro or  Anatol. This coffee tastes great both as filtered coffee (the producer also suggests trying it) and brewed in a moka pot (tried it and tastes wonderful). You can drink the coffee late in the evening or even at night – Kujawianka doesn’t contain caffeine. And I must add - I really adore the vintage packaging design.

Brak komentarzy: