niedziela, 16 marca 2014

Seler w cieście, surówka z chrzanem; big bit Ani Rusowicz



Smacznie i szybko: seler w cieście, surówka marchewkowo-jabłkowa z chrzanem i jogurtem naturalnym, sałata z sosem i puree ziemniaczane. Jak zrobić kotlety selerowe? (Możesz też wypróbować wersji na bogato z orzeszkami ziemnymi.)


Składniki:
1 duży seler korzeniowy
mąka, woda
sól, pieprz, przyprawa do ryby, kurkuma
olej


Pokrój selera w grubsze plastry i ugotuj w wodzie do miękkości. Wymieszaj mąkę, wodę i przyprawy i zanurz w cieście plastry selera (ciasto musi być bardzo gęste). Smaż na rozgrzanym oleju na złoto.



Pięknie było… (koncert Anny Rusowicz w rzeszowskim WDK-u, 14.03.).

Źródło
  






Celeriac in batter, carrot and apple salad with horseradish


A quick and tasty meal: celeriac in batter, raw carrot and apple salad with horseradish and plain yoghurt, lettuce in sauce and mashed potatoes. How to make celeriac cutlets? (You can also try this rich version with peanuts.)


Ingredients:
1 big celeriac
flour, water
salt, pepper, fish seasoning, turmeric
oil


Slice celeriac and cook until soft. Stir flour, water and seasonings, dip celeriac slices in batter (it’s got to be very thick). Fry until golden on both sides.

Brak komentarzy: