środa, 12 lutego 2014

Spaghetti od Nicole, Stuttgart


Dziś przepis na pyszne spaghetti od Nicole, które osobiście kosztowałam:). Pyszne, bardzo łatwe i szybkie. P.S. Od siebie dodałam oczywiście czosnek i cebulę – uwielbiam! W niezdrowej, zimowej wersji: ze śmietanką dodaną po zdjęciu garnka z ognia.


Składniki:
1 opakowanie spaghetti
1 cebula
2-3 ząbki czosnku
olej
ok. 1 kilo pomidorów bez skórki (mogą być z puszki)
sól, pieprz, bazylia, oregano
2 kulki mozzarelli


Ugotuj makaron al dente wg instrukcji na opakowaniu. Drobno pokrój cebulę i czosnek i podsmaż na oleju. Dodaj pomidory, duś kilka minut, dopraw o smaku. Na koniec wrzuć pokrojoną w małe kawałki mozzarellę. Wymieszaj z ciepłym makaronem i podawaj:).


W Stuttgarcie na pewno warto zobaczyć Muzeum Mercedesa-Benza ze słynnym papamobile polskiego papieża i symulatorem jazdy samochodowej. Wstęp to 8 euro. Zwiedzanie zaczynamy od wjechania taką oto windą na siódme piętro (z audio-przewodnikiem).


















A poniżej restauracja, w której można jeść do woli za kilka euro. W Rzeszowie jeszcze takiej nie ma. A jak u Was?





Przed meczem Monachium-Stuttgart:




Nicole’s spaghetti


Today a recipe for a delicious spaghetti which I personally ate:). It’s delicious, easy and quick to make. PS My additions are onion and garlic – love’em! An unhealthy, winter version: with cream added after removing the saucepan from heat.


Ingredients:
1 package spaghetti
1 onion
2-3 cloves of garlic
oil
ca. 1 kilo of peeled tomatoes (tinned are fine, too)
salt, pepper, basil, oregano
2 mozzarella balls


Boil pasta al dente following package instructions. Finely chop onion and garlic and fry them in oil. Add tomatoes, simmer for a few minutes and season to taste. Finally add chopped mozzarella. Stir with pasta and serve:).

Brak komentarzy: