piątek, 29 listopada 2013

"Twarożek" ryżowy, Szafa Party w Spinie



Najlepiej smakuje następnego dnia. Oryginalnie wegański – tutaj zastąpiłam jogurt sojowy naturalnym. Przepis stąd.


Składniki:
1 filiżanka płatków ryżowych
¾ filiżanki wrzącej wody
2 łyżki oleju
2 łyżki jogurtu naturalnego lub sojowego
koperek, szczypiorek, cebula
sól, pieprz


Zalej płatki wodą, odczekaj pół godziny. Zmiksuj. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki, najlepiej na całą noc. 


A w najbliższym czasie będzie mnie można spotkać w Spinie na Morelowej. Podobną akcję opisywałam w październiku (Swap party w klubie Kula).

Źródło




Rice bread spread


Tastes best the next day. Originally vegan – I’ve replaced soy yoghurt with natural one. Recipe taken from here (in Polish).


Ingredients:
1 cup rice flakes
¾ cup boiling water
2 tbs oil
2 tbs natural or soy yoghurt
chives, dill, onion


Pour water over rice flakes and put aside for 30 minutes. Mix. Add remaining ingredients and stir well. Keep in the fridge for the entire night.

Brak komentarzy: