niedziela, 24 listopada 2013

Pieczone pierogi ze szpinakiem i fetą, Podpromie



Inna wersja tego przepisu. Mrożony szpinak jest zdecydowanie bardziej dostępny niż jarmuż. Trzeba jednak pamiętać, żeby dobrze go odparować (w przeciwnym razie pierogi mogą się rozkleić w trakcie pieczenia). Posypane czarnuszką.


Na sportowo w Rzeszowie: tenis stołowy (1 godzina - 6 zł) w hali Podpromie. Trzeba tylko wcześniej sprawdzić, czy nie ma w tym dniu imprez (gramy w holu głównym). Poza tym regularnie odbywają się tutaj zajęcia pilates, karate, aerobik i wiele innych.

Źródło




Baked (Polish dumplings (pierogi) with spinach and feta


Another version of this recipe. Frozen spinach is much more available than kale. You’ve only got to remember to evaporate water well while making the filling (otherwise the dumplings might fall apart). Sprinkled with some nigella sativa.

2 komentarze:

Magda pisze...

Uwielbiam takie wypieki! Wyglądają bardzo apetycznie!

Patchulia M pisze...

Dzięki! A jak robi się je po raz kolejny, to już nie zajmują tyle czasu...