czwartek, 31 października 2013

Sorbet z truskawek




Źródło/Source
Skład: truskawki – 45%,woda, cukier, glukoza, ziemniaczany syrop glukozowy, stabilizatory i zagęstniki (guma guar, guma ksantanowa, mączka chleba świętojańskiego), regulator kwasowości (kwas cytrynowy). Firma: Grycan. Cena: od 8-11zł (zależy od sklepu). Masa netto: 500ml.


Tak, w okresie jesienno-zimowym jem lody - lekkie owocowe sorbety (zero problemów z gardłem od kilku lat). Moje ostatnie odkrycie – sorbet z truskawek Grycana. Lody są przepyszne, puszyste, prawdziwie truskawkowe i bez konserwantów. Produkowane z owoców, a nie z soku – za to duży plus. Dość wysoka cena, ale najwyższa jakość. 


Są idealne dla osób z nietolerancją laktozy, soi i glutenu. Wypróbowałam na razie 2 smaki (malinowy jak dla mnie nieco za słodki). W najbliższych planach mango.




Strawberry sorbet

Ingredients: strawberries – 45%, water, sugar, glucose, glucose syrup, stabilizers (guar gum, xanthan gum, locust bean gum), acidity regulator (citric acid). Company: Grycan. Price: from PLN8 to PLN11 (depending on the shop). Nett weight: 500ml.


Yes, I do eat ice-cream in the autumn and winter – light fruit sorbet (no throat problems since I’ve started doing so, it’s been a couple of years now). My latest revelation – strawberry sorbet from Grycan. The ice cream is delicious, fluffy, contains real strawberries and no preservatives (ice-cream isn’t produced from juice but real fruit). It costs quite a lot but the quality is worth it. 


It’s perfect for lactose, soy and gluten intolerant people. I’ve tasted 2 flavours so far (the raspberry one is too sweet for me). I’m planning to buy mango soon.

Brak komentarzy: