wtorek, 21 maja 2013

Imbir do sushi




Skład: imbir, woda, sól, regulator kwasowości-kwas octowy, kwas cytrynowy; glutaminian sodu (E621), sorbinian potasu (E202), barwnik naturalny (E163a), substancja słodząca (E950), sacharyna, sukraloza, neotam.  

Firma: House of Asia. Cena: ok. 9zł. Masa netto: 110g.

Szkoda, że nie popatrzyłam na skład, zanim wrzuciłam produkt do koszyka… Pierwszy i ostatni raz (szczególnie nie podobają mi się E621 i E202).




Sushi ginger


Ingredients: ginger, water, salt, acidity regulator-acetic acid, citric acid; monosodium glutamate (E621), potassium sorbate (E202), natural food colouring (E163a), sweetening agent (E950), saccharin, sucralose, neotame. Company: House of Asia. Price: about PLN9. Nett weight: 110g.

It’s a pity I hadn’t looked at the ingredients before I put the product into the trolley… Won’t buy it again (I particularly don’t like these E621 and E202).

Brak komentarzy: