środa, 17 kwietnia 2013

Pesto pietruszkowe i z OpenCard w Da Vinci



Szybkie i proste. Może służyć za bazę do kanapek albo sos do makaronu. Pyszne!
 

Składniki:
7-8 łyżek oliwy
½ filiżanki pestek słonecznika
2 pęczki natki pietruszki
1-2 ząbki czosnku
sól, pieprz
opcjonalnie: 100-150 g startego żółtego sera


Na suchej patelni podpraż pestki słonecznika. W misce zmiksuj: oliwę, pestki słonecznika, czosnek i natkę pietruszki (opcjonalnie ser żółty). Dopraw solą i pieprzem. To wszystko:).



Genialne włoskie jedzenie! I jarosze mają tutaj wiele dań do wyboru! Wystrój wnętrz nawiązujący do twórczości i wynalazków Mistrza. Wysokie ceny, ale bardzo wysoka jakość serwowanych potraw… 

Restauracja Da Vinci - ul. Matejki 4. Czynne: od poniedziałku do środy: 12.00 – 23.00, od czwartku do niedzieli: 12.00 – 24.00.







Parsley pesto


Quick and easy. Can be used as breadspread or pasta sauce. Delicious!


Ingredients:
7-8 tbs olive oil
½ cup roasted sunflower seeds
2 bunches of parsley
1-2 cloves of garlic
salt, pepper
optionally: 100-150g grated cheese


Roast sunflower seeds in a dry frying pan. Mix/blend in a big bowl: olive oil, sunflower seeds, garlic and parsley (optionally cheese). Season to taste with salt and pepper. That’s all:).

1 komentarz:

Dusia pisze...

to w końcu natka czy bazylia?