wtorek, 5 marca 2013

Kisiel pitahaja


Źródło/Source
Skład: cukier, skrobia modyfikowana, owoce liofilizowane: winogrono (2%), wiśnia (0,5%), czarna porzeczka (0,5%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, barwnik: karmel amoniakalno-siarczanowy, aromat, koncentrat pitahaja (0,5%), sól, witamina C. Produkt może zawierać śladowe ilości soi, mleka, orzechów laskowych.

Firma: Food Care Sp.z.o., Zbierzór. Cena:  ok.1 zł. Masa netto: 30g.

Wystarczy wlać do kubka gorącą wodą i wmieszać proszek. Po przyrządzeniu kisiel ma kolor coca-coli. Jak się okazuje, owa tajemnicza pitahaja to… owoc kaktusa. Do wyboru jest jeszcze więcej egzotycznych smaków: liczi, lulo, papaya, passiflora, granat, grosse lucuma.
 


Kisiel* pitahaja (dragonfruit)


Ingredients: sugar, modified starch, freeze-dried fruit: grapes (2%), cherries (0,5%), black currant (0,5%), acidity regulator: citric acid, food colouring: sulfite ammonia caramel, aroma, dragonfruit concentrate (0,5%), salt, vitamin C. May contain traces of soy, milk, hazelnuts.

Company: Food Care Sp.z.o., Zbierzór, Poland. Price: about PLN1. Nett weight: 30 g.


You just have to pour hot water into a mug and stir in the powder. The dessert’s got a cola-like colour. As it turns out, this mysterious dragonfruit is the fruit of… a cactus. There are more exotic flavours to choose from: lychee, lulo, papaya, passiflora, pomergranate, grosse lucuma.

*”Kisiel” is a type of dessert, fruit-flavoured starch jelly.

Brak komentarzy: