czwartek, 31 stycznia 2013

Syrop z buraków cukrowych Goldsaft



Skład: buraki cukrowe. Nie zawiera konserwantów, glutenu ani laktozy. Firma: Grafschafter Krautfabrik Joseph Schmitz KG. Cena: 5,99zł. Masa netto: 450 g.

Zdrowsza alternatywa dla cukru. Ma wyraźny karmelowy posmak. Używam jako dodatek do ciasteczek owsianych i słodzę nim kawę. Może być używany do pieczenia chleba, ciast i ciasteczek. Równie dobrze smakuje z plackami ziemniaczanymi i jako składnik sosów. Syrop zawiera wiele śladowych minerałów m.in. magnez i żelazo. Dostępny w Lidlu.



Sugar beet syrup Goldsaft


Ingredients: sugar beets. Product does not contain preservatives, is gluten- and lactose-free. Company: Grafschafter Krautfabrik Joseph Schmitz KG. Price: PLN 5.99. Nett weight: 450 g.

A healthier alternative to sugar. It’s got a distinct caramel-like aftertaste. I use it for baking oatmeal cookies and sweetening my coffee. It can be used for baking bread, cakes and cookies. It also tastes good with potato cakes and a sauce ingredient. The syrup contains a number of trace minerals, including magnesium and iron. Available in Lidl.

Brak komentarzy: