czwartek, 31 stycznia 2013

Miso genmai z ryżem brązowym



Skład: soja, ryż brązowy 27,5%, sól  morska 11%, woda, aspergillus oryzae (ziarno koji). Nie zawiera konserwantów, sztucznych składników, pszenicy. Wyprodukowany z surowców niemodyfikowanych genetycznie. Firma: wyprodukowano w Japonii. Dystrybutor polski: Vegamarket Piotr Spyrczak.  Cena: 22,50 zł. Masa netto: 400 g.

Ma formę bardzo wydajnej pasty. Smak: słony (są też inne). Zawiera dużo białka, bakterie mlekowe, wiele składników mineralnych i witamin. Może być używane jako dodatek do sosów, kanapek, zapiekanek i kotletów. Ja używam jako dodatek do zup. W kuchni japońskiej - ważny składnik tradycyjnej, pożywnej zupy miso.



Brown rice genmai miso


Ingredients: soybeans, brown rice 27,5%, sea salt 11%, water, aspergillus oryzae  (koji seed). Product does not contain preservatives, artificial ingredients, wheat. Made without genetically modified ingredients. Company: produced in Japan. Polish distributor: Vegamarket Piotr Spyrczak. Price: PLN 22.50. Nett weight: 400 g.

It’s in the form of an economical in use paste. It’s got a salty taste (there are other tastes, too). Contains a lot of protein, lactic acid bacteria, a number of minerals and vitamins. It can be used in sauces, sandwiches, casseroles and cutlets. I use it in soups. It’s an important ingredient of the traditional nutritious miso soup in the Japanese cuisine.

Brak komentarzy: