czwartek, 15 listopada 2012

Kolorowy talerz, Kokomemedada



Zdrowe i sycące danie w mniej niż 30 minut:). Nie wierzysz? Wypróbuj.


Składniki:
20 dag pieczarek
1 cebula lub 1 mały por
2 ząbki czosnku
olej
1 żółta papryka
1 czerwona papryka
1 mała cukinia
2 łyżki przecieru pomidorowego
lubczyk
sól, pieprz


Podsmaż pokrojone wzdłuż pieczarki, posiekane cebulę/pora i czosnek na oleju. Następnie dodaj pokrojone w paski papryki oraz cukinię. Duś kilkanaście minut na małym ogniu, aż większość wody wyparuje a warzywa nieco zmiękną. Po chwili dodaj przecier pomidorowy i lubczyk. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj np. z brązowym ryżem. Taką ilością nakarmisz 2 bardzo głodnych ludzi:).



Tego słucham/This is what I listen to: Kokomemedada (Komeda).




Colourful veggie plate, Kokomemedada


A healthy and satiating dish in less than 30 minutes. Can’t believe it? Try it out.


Ingredients:
20 dag mushrooms
1 onion or 1 small leek
2 cloves of garlic
oil
1 yellow bell pepper
1 red bell pepper
1 small courgette/zucchini
2 tbs of tomato paste
lovage
salt, pepper


Fry lengthwise sliced mushrooms, chopped onion and garlic. Next add bell peppers and zucchini strips. Simmer over low heat until most of water has evaporated and vegetables have softened (a couple of minutes). Add tomato paste and lovage. Season to taste with salt and pepper. Serve with e.g. brown rice. Feeds 2 very hungry people:).

Brak komentarzy: